Články se štítkem: nákup potravin

Testovali jsme pro vás instantní kávy

14.04.2015 | Ráno po probuzení, v poledne po obědě, odpoledne pro povzbuzení… ne vždy máme čas a příležitost vychutnat si kávu v kavárně a ke slovu tak přichází instantní produkt. Oceňujeme na něm především jednoduchost a rychlost přípravy. Jak je to s kvalitou rozpustné kávy? Jsou nejdražší výrobky zároveň i těmi nejlepšími?

Když mouka není jenom bílá

10.04.2015 | Peču, pečeš, pečeme. Ale z čeho? Pokud má ve vaší spíži své místo jen klasická pšeničná mouka, vyzkoušejte i druhy méně obvyklé. Překvapí vás nejen ¨neobvyklá chuť, ale také zdravotní benefit, především nižší obsah lepku. Žitná, rýžová, ale i kaštanová nebo amarantová – v dnešní době je výběr nepřeberný.

Čechům chybí na internetu nejvíc nabídka potravin

07.04.2015 | V nabídce internetových obchodů postrádají lidé sortiment potravin. S šíří nabídky tuzemských internetových obchodů je spokojena necelá polovina Čech, nějakou výhradu k šíři sortimentu má 52 % lidí.

Vinné sklepy Valtice jsou Vinařstvím roku

27.03.2015 | Na výběru vítěze se letos stejně jako loni kromě odborné poroty svými hlasy podílela také veřejnost. Šestého ročníku soutěže se účastnilo 32 vinařství, o pět více než loni.

Ceny nejsou králíci v klobouku

25.03.2015 | Zákon definuje, jakým způsobem musí obchodník o ceně prodávaného zboží informovat, ale teorie se s praxí vždy neshoduje. Na co má spotřebitel v případě pochybných praktik právo?

Lidé při nákupu potravin koukají hlavně na kvalitu

23.03.2015 | Pro sedm z deseti českých spotřebitelů je při výběru potravin důležitější jejich kvalita než cena a téměř dvě třetiny jsou ochotny zaplatit vyšší cenu za potraviny prospěšné pro zdraví. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky zveřejnila společnost Nielsen.

Počet minipivovarů v Česku loni vzrostl na 280

19.03.2015 | I přes vyšší cenu a menší množství uvařeného piva se minipivovary úspěšně snaží konkurovat velkým výrobcům

Kvalita farmářských trhů se zlepšuje

05.03.2015 | Závad zjištěných při kontrolách farmářských trhů loni v Česku meziročně ubylo. Inspektoři nejčastěji pokutovali prohřešky týkající se označování a balení potravin.

Jaká je budoucnost stravování? Medúzy, hmyz a mikrořasy.

21.02.2015 | Italský deník La Repubblica představuje potraviny zítřka.

Řetězce v Česku dávají přednost zahraniční produkci

05.02.2015 | Výrobci mléčných produktů si stěžují, že některé zahraniční obchodní řetězce v Česku nahradily jejich výrobky produkty ze svých mateřských zemí.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.